Wij zijn morgen geopend vanaf 06:00
TGH van Triest BV
Energielabel C kantoren

Energielabel C kantoren | Voldoet u al aan de nieuwe normen?

Per 1 januari 2023 is het voor gebouwen met een oppervlakte groter dan 100 m2 verplicht om minimaal te beschikken over energielabel C kantoren. Voldoet het pand niet aan dit energielabel C voor kantoren, dan mag het per 1 januari niet langer meer de kantoorfunctie dragen, zo luidt het Bouwbesluit. Voor kantooreigenaren betekent dit dat zij tot 2023 hebben om energielabel C te realiseren voor hun kantoor. Wilt u dit goed geregeld hebben en bent u op zoek naar een partner die u hierover kan adviseren? TGH van Triest helpt u graag verder. Lees er hieronder meer over of neem direct contact met ons op.

Waarom wordt energielabel C verplicht?

De nieuwe verplichting voor kantoor- en bedrijfsruimtes komt voort uit het energieakkoord van Parijs. Het Energieakkoord van Parijs is een overeenkomst gericht op duurzame groei. Hierin werkt de overheid samen met werkgevers, vakbewegingen en natuur- en milieuorganisaties om de klimaatdoelstellingen te behalen. De doelstellingen van dit akkoord zijn onder andere gericht op energiebesparing en het vergroten van het gebruik van duurzame energiebronnen.

Energielabel C kantoren

Hoe bereidt u zich voor op energielabel C?

Hoe ingrijpend het behalen van energielabel C voor uw kantoor- of bedrijfsruimte is, hangt voor een groot deel af van het energielabel wat uw pand momenteel draagt.

In veel gevallen is met enkele gerichte energiebesparende maatregelen al een goed resultaat te behalen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van duurzame verlichting. Zit de technische levensduur van uw verlichting erop? Vervang deze dan voor een duurzamer soort verlichting, zoals LED-lampen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor aanwezigheidsdetectie voor de verlichting, om ook op deze wijze energie te besparen. Ook is daglichtafhankelijke regeling één van de mogelijkheden om uw pand te laten voldoen aan energielabel C.

Wilt u meer weten over wat er in uw situatie nodig is om het gewenste resultaat te behalen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op voor meer informatie

Contactformulier

Wilt u meer informatie over wat er in uw situatie nodig is om energielabel C te realiseren? Vul dan onderstaand formulier in of neem telefonisch contact met ons op.