Adaptief Evacuatiesysteem van Eaton

 Adaptief Evacuatiesysteem van Eaton

Adaptieve Evacuatie

In grote en complexe (bedrijfs)panden waar een diversiteit aan veiligheidsrisico's, van brand tot terrorisme, toeneemt, is evacuatieplanning van cruciaal belang.

Om mensen snel naar de veiligste uitgang te leiden, heeft Eaton een Adaptief Evacuatiesysteem ontwikkeld dat, in tegenstelling tot statische uitgangsborden, digitale technologie gebruikt om te wisselen tussen een aantal vooraf gedefinieerde vluchtroutes, zgn. scenario’s. Een noodsituatie is continue onderhevig aan veranderingen waardoor statische vluchtwegverlichting een persoon in nood in het ergste geval zelfs naar het gevaar toe kan leiden. Met Eaton’s Adaptieve Evacuatiesysteem wordt niet alleen de kortste maar ook de veiligste vluchtroute aangegeven.

Deze nieuwe technologie is een intelligente aanvulling op het bestaande centraal batterijsysteem van Eaton dat veelal in grote projecten wordt toegepast. In combinatie met speciale GuideLed vluchtwegsignaleringsarmaturen wordt een adaptieve vluchtroute gecreëerd. Bij een calamiteit in bijvoorbeeld een winkelcentrum, waar zich vaak veel mensen bevinden, moet zo snel mogelijk evacuatie plaatsvinden. Door het selecteren van een scenario kan een bevoegd persoon ervoor zorgen dat de meest veilige en snelle vluchtroute wordt geactiveerd.

Wilt u meer weten over de adaptieve evacuatie van Eaton? Laat het ons weten.

  • Ossebroeken 28
    9411 VR Beilen
  • 0593 740 740
  • KvK: 59291524
  • BTW: NL853407101B01
  • IBAN: NL 81 RABO 0140 6155 20
< >