De nieuwe Vision groepenkast van Hager

De nieuwe Vision groepenkast van Hager

Voor woningbouw: de geheel vernieuwde groepenverdeler Vision

Ruim 20 jaar geleden bracht Hager de eerste Vision-groepenverdeler op de markt. Een verdeler die opzien baarde direct een prominente
plek in de woningbouw verwierf. Na een uitgebreid ontwikkeltraject waaraan Nederlandse installateurs meewerkten, is de verdeler nu volledig vernieuwd. Hierdoor kun je als installateur nog sneller en prettiger een mooie installatie realiseren.

Wat is er veranderd?

    • Een belangrijke innovatie is het hogere buisinvoerstuk, dat de werkruimte en daarmee het installatiegemak sterk vergroot. Tegenwoordig is er vrijwel altijd voldoende ruimte om boven de verdeler een buisinvoerstuk van 145 mm te plaatsen. Dankzij deze aanpassing gebruiken we nu een verticaal geplaatste aardrail, waardoor je meer ruimte hebt om overlengte van installatiedraad netjes weg te werken of bijvoorbeeld een klemmenstrook te plaatsen. Ook hoeft de aardklem niet verwijderd te worden bij het installeren. Je kunt direct beginnen met het monteren van de buizen en aansluiten van de componenten.

    • Erg handig is de verbeterde bevestiging van de afdekstroken voor legemoduulplaatsen. Door de ribbels aan de binnenzijde van de behuizing kunnen deze stroken niet meer verschuiven op het moment dat je de afdekkap plaatst. Met een slimme geleiding passen bodemdeel en afdekkap perfect op elkaar. In de kap zitten vier grote dekselschroeven die er tijdens transport niet uitvallen, maar ook niet vast trillen.

    • Door toepassing van de nieuwste norm voor kunststof behuizingen, is een duurzame en robuuste verdeler geconstrueerd die aan de hoogste eisen voldoet. Daar waar de meeste mechanische druk ontstaat, het buis-invoerstuk, wordt de afdekkap met twee stevige schroeven dichtgedraaid. Met de bijpassende achtvoudige buisklem ben je in staat om de buizen vanuit het plafond strak in het gelid en stevig te bevestigen. Deze houder, geschikt voor 16 en 19 (20) mm buis, is via een klikverbinding stapelbaar, zodat je twee rijen buizen op elkaar kunt monteren.De nieuwe Vision groepenkast van Hager

Gecertificeerd

Vision-verdelers zijn de eerste woningbouwverdelers die voldoen aan de normen: EN60670-24 en NEN-EN-IEC 61439-3. Deel 24 van de norm EN 60670 “Omhulsels van toestellen voor huisbeveiligingen en soortgelijke energieverbruikstoestellen” is vrij recent uitgekomen en nog niet zo bekend bij veel installateurs. Toch werken we bijna dagelijks met producten die voldoen aan de EN 60670. Inbouwdozen bijvoorbeeld, voldoen aan een deel van deze productnorm. Om testen en certificering te behalen dient de groepenverdeler te voldoen aan strenge eisen op het gebied van isolatie en kruipwegbestendigheid. Het resultaat: een groepenverdeler met verhoogde stabiliteit en perfecte passing van alle behuizingsonderdelen.

Meer informatie? Klik dan op de 'lees meer' button en u wordt automatisch doorverwerzen naar de brochure van Hager over de Vision groepenkast.

Lees verder
< >